Eva

October 30, 2015 , , Paul

Care este circuitul “energetic” in fotografie? Sa va explic: descarci acumulatoare si baterii, dar incarci sufletul de emotii care mai de care. Este un troc mai mult decat echitabil.

Povestea incepe la sfarsit de octombrie cand, dupa primele cadre mi-am dat seama ce zi faina o sa am. Taticul Evei este omul care iti zambeste cu toti dintii si cu toata inima. Alaturi de mamica emotionata si puiul de om am obtinut imagini pline de viata pe care cu drag le impart si cu voi.

M-a impresionat pofta de viata a acestor oameni, o energie care te patrunde pana in maduva oaselor si care iti da senzatia ca le rasfoiesti cele mai intime pagini ale vietii lor.

Esti depotriva fotograf, invitat si membru al familiei iar dupa eveniment iti vine sa pui mana pe telefon sa-i intrebi de sanatate.

Ceremonia religioasa a avut loc la Biserica Sf Gheorghe Cel Nou, un lacas sfant deosebit in care ecoul era plin de vorbele calde ale parintelui si gandurile emotionate ale invitatilor. Declansatorul camerei mele de fotografiat ne mai aducea aminte tuturor ca suntem prezenti fizic.

Dupa un baldabac epic in apa sfintita am mers cu totii spre Crown Plaza unde a avut loc petrecerea. Una intima, placuta unde iti este atat de fiersc sa socializezi deoarece pana la sfasitul zilei ne stiam cu totii de parca copilarisem impreuna.

A fost o seara cu muzica buna si mancare fina pentru noi, amuzament pentru copii si ragaz de a schimba o vorba si a lega prietenii.

Ce m-a impresionat? Energia debordanata a tatalui, finetea atat de fireasca a mamei, familia lor mare si unita, naturaletea  care se observa lejer si in fotografii.

In ebraica “Eva” inseamna viata, inceput, bucurie. In acel sfarsit de octombrie am vazut ca numele nu a fost ales intamplator.

Pentru ei Eva este inceputul, viata si bucuria unui nou capitol.

Va multumesc pentru invitatie, va multumesc ca am luat parte la un eveniment atat de emotionant.

Pe curand

Leave a comment