Noi

nous sommes pâtissiers

In anii 2000 fotografia a devenit un mod de exprimare tot mai accesibil si mai dorit de foarta multa lume. Daca ar fi sa tinem cont de expresia “o fotografie face cat o mie de cuvinte” am putea spune ca denota pragmatism. Majoritatea se identifica si se exprima fotografiind. Fie ca este telefon mobil, camera foto digitala sau camera foto pe film, polaroid sau camera de unica folosinta, fotografia este o chestie faina, un skil ca mersul pe bicicleta sau arta de a asorta culorile. Despre mine pot spune ca fotografia a intrat in viata mea datorita nevoii mele de a socializa. ’79, anul Caprei in zodiacul chinezesc, in Moldova, Bacau in materinatea din Judeteanul de acolo a respirat prima data cel ce avea sa devina Paul.
Am studiat tehnici fotografice in cadrul unei scoli de arte, timp de doi ani, unde am si absolvit. Fotografiez pentru a arata versiunea mea. Ceea ce public, fie ca este un print sau un album, este intotdeauna enhanced. Evenimentul si studioul sunt atat de diferite incat nu pot vorbi de amandoua in acelasi context. Evenimentul inseamna socializare, studioul inseamna studiu. Prefer diversitatea deci imi plac amadoua.
Sunt Paul, iar ultimii 10 ani din viata i-am petrecut cu camera in mana. Fotografia este pasiune,este un stil de viata, este modul in care ochiul, inima si mintea isi dau intalnire intr-o imagine. Iar gandul ca acea fotografie in care tu ti-ai pus imaginatie, stiinta si suflet ramane dincolo de uitare, este motorasul care tine in functiune dorinta de a face din ce in ce mai mult.
Fotografiile mele reprezinta modul in care vad eu lucrurile, sunt cele 1000 de cuvinte nespuse dar transpuse in lumini, umbre si culori. Iubesc fotografia de eveniment, este pana la urma modul in care mi-am inceput pasiunea, dar sunt fascinat si de fotografia de studio. Sunt diferite prin abordare, studiu dar si interactiune.
2000

Fotografii trase saptamanal

48

Momente la un eveniment

169

Oameni cu care lucrez

88

Sesiuni

curriculum

Paul Antonescu

Ce am facut de cand m-am nascut pana acum?

Pai dupa ce am terminat facultatea am inceput sa lucrez intr-o retea de calculatoare cu o echipa faina. Aici am simtit prima data butoanele. Am lucrat 3 ani, timp in care fotografiam cu o camera pe film. Era un SLR de la Olea pe care i-am dat o geaca. Toata lumea a fost multumita – camera avea obiectivul defocalizat iar geaca era purtata.

In 2005 am inceput sa lucrez pe vas. Am facut cateva contracte si in 2008 m-am oprit.

Prima nunta am fotografiat-o in 2004. Foarte impresionat am fost!

Ce am facut inainte de a fi fotograf?

Dupa ce am terminat facultatea am lucrat LAN Admin, windows 2000 server si statii cu cu windows 98, timp de 3 ani. Am lucrat intr-o echipa ok si in timpul acesta fotografiam cu cu camera pe film si cu un digital point and shoot. Prima camera DSLR a fost un Canon 20D. Am fotografiat pe vas din 2005 pana in 2008 cu Nikon. Acum trag cu Nikon – am un D700 pe care l-a folosit Silvia Malik, un D800, D5300, un Pentax Spotmatic, un Canon, un Panasonic GH5, o drona Phantom 4 Pro (a treia).